Kuntta – helppo ja huoleton

Kunttaa Kuusamosta Mikkelin asuntomessuille, kohde 8 Villa Saimaanhelmi

Kaupallinen blogiyhteistyö: VRJ/PihaVerkkokauppa

Kunttaa on käytetty paljon nyt Mikkelin Asuntomessualueella, kuten edellisistä blogijutuista olette huomanneet. Joten se ansaitsee ihan oman blogipostauksen. Nämä kunttapihat tulevat olemaan jatkossa tosi huolettomia, sillä kunttaa ei tarvitse hoitaa mitenkään eikä siitä edes haravoida puiden lehtiä. Kuntta sopii siis hyvin kiireisille nykyihmisille, jotka haluavat vaivattoman pihan. Sen lisäksi messualue on aivan ihanteellista kuntalle, onhan se jo alun perin kuivaa mäntykangasta eli kuntan luonnollista kasvupaikkaa.

Kunttaa kohteessa 8 Villa Saimaanhelmi

Ylimmässä kuvassa on Villa Saimaanhelmen kunttapihaa. Kuntan keskelle on istutettu muutama puu.

Kunttaa Kuusamosta Mikkelin asuntomessuille, hiekkaa alle, kohde 8 Villa Saimaanhelmi

Tässä kuva kohdasta noin viikkoa aikaisemmin. Eli kuntan alle on laitettu hiekkaa. Kuntta on helppo ja jatkossakin upea, vain jos sille tehdään asianmukaiset pohjatyöt. Niihin saa hyvät ohjeet kuntan toimittajalta.

Kunttaa Kuusamosta Mikkelin asuntomessuille, kadunreunasta sokkeliin, kohde 8 Villa Saimaanhelmi

Kuntta on siis kangasmetsän pohjakasvillisuutta, joka on otettu levyinä. Eli siinä voi kasvaa mustikkaa, puolukkaa, kanervaa, variksenmarjaa ja erilaisia sammalia.

 

Kuntta sokkelissa kiinni, kohde 26 Kotikontti

Aivan mahtavaa, että Asuntomessualueella kohteessa Kotikontti on koemielessä laitettu kunttaa ihan rakennusten sokkeliin kiinni. Eli seinänvierustoilla ei kierrä sepelikaistale, kuten yleensä taloissa. Aika näyttää, miten kuntta menestyy ja saako se riittävästi sadevettä pysyäkseen vihreänä.

Kunttaa Kuusamosta Mikkelin asuntomessuille, uuden kuntan ja säilyneen metsän eroa ei erota, kohde 26 Kotikontti

Kuvasta on vaikea erottaa, missä menee uuden kuntan ja säilyneen metsänpohjan raja. Tähänkin pihaan on istutettu puita ja ne tunnistaa tummista tukikepeistä.

Kunttaa Kuusamosta Mikkelin asuntomessuille, kuntta tontin rajalta kadun reunaan, kohde 26 Kotikontti

Mikkelin kaupunki on kunttapihoilla laittanut myös kuntaa tontin rajan ja kadun reunan väliseen kaupungin kaistaleeseen. Tosi kaunis ja yhtenäinen alue!

Kunttaa Kuusamosta Mikkelin asuntomessuille, terassien välissä kunttakaistale, kohde 26 Kotikontti

Kotikontissa oli kunttaa myös terassialueella. Metsänpohjakasvillisuus kuluu, jos siinä usein kävellään eli muodostuu ”metsäpolku”. Monet laittavakin kulkureitille pitkospuut, hiekka- tai kivipolun, jotta kuntta säilyisi ehjänä ja kauniina.

Kunttaa kastellaan:

Kunttaa Kuusamosta Mikkelin asuntomessuille, runsasta kastelua, kohde 26 Kotikontti

Kuntta on jatkossa hoitovapaa, kunhan ensimmäisenä kesänä on kastellut sitä huolellisesti ja runsaasti. Messualueella on kunttaa nyt niin paljon, että kastelu taitaa mennä yötyöksi. Siellähän hoitotoimia saa tehdä vain silloin, kun messuportit ovat kiinni messukävijöiltä.

Kohteiden kuntta VRJ/PihaVerkkokauppa:

Kummankin kohteen kuntta on Pohjois-Pohjanmaalta, ja sen on toimittanut PihaVerkkokauppa.fi. Heillä on myös Kostean paikan kunttaa, joka sopii hyvin hieman suopohjaisiin tai kosteisiin kohtiin pihalla.

PihaVerkkokauppa.fi:n kuntta toimitetaan noin 1m² levyinä lavoilla.  Kuntan voi asentaa itse tai voi tilata asennustyön suoraan PihaVerkkokauppa.fi:sta. Ammattilaisilta asennus näytti sujuvan rivakasti, kun sitä ohimennen seurasin 🙂

Kesäterveisin Sari

2 kommenttia

  1. Oih, ihan kuin metsässä asuisi. Kauniin näköistä, kun kunttaa on laitettu seinään kiinni. Sopisi kyllä meillekin.

    1. Kunttapihat ovat tosiaan ihanan metsäisiä. Ja hauskasti asukkaat saavat poimia omalta pihalta mustikat ja puolukat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *