Top3 pihaa Mikkelin Asuntomessuilta

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 6, Kannustalon Harmaja Saimaa, kunttaa kaupungin kaistaleeseen

Tässä teille kolme pihaa, joissa on jotain erityisempää ja muista poikkeavaa. Yleisesti messualueella on nyt käytetty pihoilla paljon kunttaa. Mikkelin kaupunki on tosi hienosti laittanut kadun reunan ja tonttien rajan väliselle alueelle kunttaa, jos tontillakin on käytetty kunttaa. Se tekee alueesta tosi siistin ja viimeistellyn näköisen. Kuvassa tontin raja mene kiviaidassa eli tässä on siitä hyvä esimerkki. Nurmikkopihoilla, kaupunki on laittanut kaistaleeseen siirtonurmikon.

Piha kohde 6 Kannustalon Harmaja Saimaa

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 6, Kannustalon Harmaja Saimaa, pergola

Kallio ja luonnonkivi ovat aina kauniita ja tässä ne ovat päässeet hyvin esiin. Pihalla oli käytetty myös liuskekiviä betonikivien ohella. Yleisvaikutelma on tosi viimeistelty ja kaunis.

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 6, Kannustalon Harmaja Saimaa, iso luonnonkivimuuriallas

Komea liuskekivimuuri sekä isot ja näyttävät kasvit.

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 6, Kannustalon Harmaja Saimaa, luonnonkivimuuri ja riippahernepuu 0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 6, Kannustalon Harmaja Saimaa, pääoven liuskekiviportaat

Liuskekivipäällysteiset portaat pääoven edessä.

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 6, Kannustalon Harmaja Saimaa, pääoven toinen puoli

Piha kohde 9 Villa Sukka

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 9 Villa Sukka, Hyötykasvialue ja kasvihuone

Tällä pihalla on ihan huikean upea hyötykasvialue. Pihaa on pengerretty vanhoilla navetankivilohkareilla, mikä antaa hyvin persoonallisen ilmeen. Isossa kasvihuoneessa on jo kasvamassa mm. tomaattia ja myös hirsirunkoisessa viljelylaatikossa kasvit näyttivät olevan hyvällä alulla.

Tässä pihassa on erityisen hienoa myös se, että navetankivilohkareet ovat suvun vanhasta puretusta navetasta ja samoin hirret puretusta rakennuksesta. Sen kun tietää, niin katsoo tätä hyötytarhaa ihan eri silmin 🙂

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 9 Villa Sukka, Hyötykasvialue ja kasvihuone toiselta suunnalta 0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 9 Villa Sukka, kaunista kasvihuoneessa 0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 9 Villa Sukka, Hyötykasvialue ja kunttaa

Ylhäällä on sisääntulopiha sekä autokatos, ja talon seinustalla portaat alas hyötykasvipihalle. Muu osa pihaa onkin sitten kunttaa.

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 9 Villa Sukka, Viherkatto autokatoksen katolla

Erikoisuutena viherkatto autokatoksen katolla. Keltaiset kukat taitavat olla keltamaksaruohoa.

Piha kohde 13 Saimaan Aava

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 13, Saimaan Aava, tukevat ja kauniit pitkospuut lehtikuusesta

Tällä pihalla minua miellytti se, että toiminnot oli saatu sijoitettua kauniisti ja käytännöllisesti. Esimerkiksi marjapensaat ovat selvinä ryhminä katealueilla, sillä marjapensas voi kasvaa lähes 2 metriä leveäksi. Tukevat pitkospuut johdattavat kulkua kaarevasti viljelylaatikoille ja takaterassille. Kuntta ei nimittäin kestä jatkuvaa tallaamista. Matalat luonnonkivimuurit antavat myös ilmettä pihaan.

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 13, Saimaan Aava, Viljelylaatikot ja lapsille hiekka-alue

Viljelylaatikoiden vieressä on lapsille hiekka-alue sekä trampoliini, joka jää kuvan oikealle puolelle.

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 13, Saimaan Aava, luonnonkivipolku ja muurikvieys

Lasten hiekka-alueelta on luonnonkivipolku grillipaikalle ja siitä edelleen terassille.

0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 13, Saimaan Aava, luonnonkivireunukset 0 Top3 pihaa Mikkelin asuntomessuilta, kohde 13, Saimaan Aava, etupiha

Piha on asfaltoitu ja luonnonkivimuurit pehmentävät yleisvaikutelmaa.

 

Muita huomioita asuntomessualueen pihoista:

Terassit korostuvat kunttapihoilla, ja niistä teen myöhemmin oman postauksen. Ja siksi en huomioinut terasseja nyt lainkaan Top3 pihojen valinnassa.

Monella pihalla ei ollut rajalla pensasaitaa ollenkaan, vaan näkösuoja oli tehty terasseille kaiteilla. Lisäksi puita oli sijoitettu lähemmäs rajaa, jotka sitten muutaman vuoden kuluttua antavat jo näkösuojaa.

Alueelta löytyi myös muutama nurmikkopiha, joista yllättävän moni oli kylvetty siemenistä. Siirtonurmikot erottuvat niistä hyvin tasaisen vihreinä ja tuuheina. Ja yhdellä pihalla oli jopa kumpaakin lomittain 🙂

Kukkivia pihoja oli nyt vähän, ja niissä kukkivat kasvit oli sijoitettu muurikivialtaisiin. Sen sijaan terasseilla näkyi kauniita sommitelmia kesäkukkaruukuista.

Messualueen pihoilla on isoja korkeuseroja, joten niiden hallintaa näkee nyt todella hyvin!

Lisää blogijuttuja Mikkelin Asuntomessualueen pihoista

 

Mikkelin Asuntomessut 14.7.-13.8.2017 

Aurinkoisin kesäterveisin Sari

Ps. Fengshui huomioita Mikkelin asuntomessuilta postaus löytyy nyt Sarin puutarhat -blogista.

 

2 kommenttia

  1. Kiitos näistä kuvista! Tuonne täytyy kyllä mennä katsomaan paikan päälle, näyttää niin ihanalta kasvihuone.

    1. Ole hyvä! Iso kasvihuone on kyllä huikea jo sinällään. Ja massiivinen kivimuuri sen takana on ihan uskomattoman kaunis.
      Noin isossa kasvihuoneessa on myös tilaa oleskeluryhmälle ja kasvien ruukutuspöydälle. Ja kaikenlaisille kivoille koriste-esineille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *