Upea Myötätuuli-mallipuutarha Mikkelipuistossa

0 Kekkilän mallipuutarha Mikkelipuistossa

Kaupallinen blogiyhteistyö – Kekkilä

Olen ihaillut tätä valkein purjein koristeltua mallipuutarhaa aina kun olen piipahtanut Mikkelipuistossa. Vasta nyt keväällä kuulin, että se onkin Kekkilän. Joten olen nyt tosi iloinen, että saan esitellä sitä täällä blogissa. Mallipuutarhan on suunnitellut Kekkilän puutarhuri, maisemasuunnittelija Adrian Evans varmalla ja persoonallisella otteellaan. Puutarhaa voi katsoa eri kulmista, ja aina se on kaunis.

Muotoon leikatut lehmukset:

Mallipuutarhan keskellä on kuusi muotoon leikattua lehmusta. Niiden välistä pääsee kulkemaan pyöreitä betonikiviä pitkin aidassa olevan oviaukon läpi autopaikoille.

0 Kekkilän mallipuutarha Mikkelipuistossa, leikatut lehmukset kehikko

Nyt heinäkuun alussa ne vielä odottivat jokakesäistä leikkaamista.  Lehmukset leikataan suoralinjaisiksi, mukaellen pergolarakenteita. Oksien lomasta pilkistääkin puiset pergolarakenteet. On jännä nähdä, miltä lehmukset näyttävät leikkaamisen jälkeen.

Erilaisia katteita ja turveharkkoja:

Esillä on tietenkin erilaisia koristekiviä ja koristekatteita. Osa on pienenä pintana ja osalla on katettu isompi alue. Sävyerot tulevat hyvin esiin, kun vierellä on aidot kasvit. Tämä on yksi mallipuutarhojen etu.

0 Kekkilän mallipuutarha Mikkelipuistossa, erilaisia kivikatteita

 

0 Kekkilän mallipuutarha Mikkelipuistossa, erilaisia kivikatteita isoinakin aloina

Etualalla katteena on Liuskekivi Grafiitinharmaa ja taustalla Rantakivi. Turveharkoista kerron myöhemmin lisää ihan omana postauksena.

Kauniita kasviyhdistelmiä:

Ajan saatossa tätä Kekkilän mallipuutarhaa on aina välillä päivitetty ja kasveja vaihdettu, mikä kuuluu mallipuutarhojen luonteeseen. Siksi sitä on niin kiva käydä vuosittain katsomassa. Etenkin kun Kekkilän mallipuutarhan kasvisommitelmat ovat aina olleet mielenkiintoisia.

0 Kekkilän mallipuutarha Mikkelipuistossa, koristeraparperi ja laukat

Tämän kuvan otin kesäkuun puolessa välissä. Korkeimpana kukki silloin koristeraparperi ja sen edessä pallokukkaiset laukat. Etualalla kasvua aloittelee sormivaleangervot. Oikeassa reunassa heinämäinen on siperiankurjenmiekkaa.

0 Kekkilän mallipuutarha Mikkelipuistossa, koristeraparperi ja laukat, heinäkuun alku

Tässä sama kohta heinäkuun alussa kuvattuna. Laukan kukat ovat jo lakastuneet vihreiksi pallukoiksi. Etualan sormivaleangervot kukkivat kermanvärisin kukin ja niiden takana sinikukalliset siperiankurjenmiekat ovat jo kukinnan lopussa. Valkea purje antaa kivasti ryhtiä ja ilmettä, samalla tuoden kasveja esiin.

Pieni vesiaihe:

Mallipuutarhasta löytyy myös pieni vesiaihe, jonka pintaan heijastuu kuva kasveista ja purjeesta. Kaunis ja elävä yksityiskohta!

0 Kekkilän mallipuutarha Mikkelipuistossa, vesiaihe

Kekkilän Myötätuuli-mallipuutarha Mikkelipuistossa:

Mikkelipuisto on Mikkelin Asuntomessujen virallinen oheiskohde asuntomessujen reitin varrella. Se on avoinna kaikkina päivinä ja sinne on vapaa pääsy. Lisää tietoa www.mikkelipuisto.fi

 

Kesäterveisin Sari

2 kommenttia

  1. Laitatko lisää postauksia tuolta Mikkelinpuistosta? En ole koskaan kuullutkaan moisesta paikasta. Nämä kuvat näyttivät kyllä hienoilta, joten onkohan siellä enemmänkin katosottavaa?

    1. Olen kyllä laittamassa lisää postauksia Mikkelipuistosta. Tällä viikolla postauksia tulee Asuntomessupihoista ja ensi viikolla ehkä jo Mikkelipuistosta.
      Mikkelipuistossa on näitä mallipuutarhoja lähes 30 ja koko ajan tulee lisää sekä vanhoja uudistetaan. Eli sanoisin, että siellä on paljonkin nähtävää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *