Toiminta-ajatus

bassotalo-keittio

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on yleishyödyllinen organisaatio, joka edustaa toiminnassaan ensisijaisesti asukkaan näkökulmaa. Vuonna 1966 perustetun osuuskunnan jäseniä ovat Asuntoreformiyhdistys, Finanssialan Keskusliitto, Osuuspankkikeskus, Danske Bank Oyj, Suomen Asuntoliitto, Suomen Kuntaliitto, Suomen Messusäätiö ja Säästöpankkiliitto.

Suomen Asuntomessut auttaa synnyttämään ja vaalimaan tärkeitä asuinympäristöjä, joissa ihmiset voivat hyvin.  Vuosittaisen messutapahtuman lisäksi Suomen Asuntomessut tuo suuren yleisön puheenaiheiksi kiinnostavimpia asumisen ilmiöitä ja suomalaisia kehittyviä asuinympäristöjä läpi vuoden. Tuotot käytetään toiminnan kehittämiseen ja asumisen tutkimus- ja kehitystoiminnan tukemiseen.

Suomen Asuntomessut järjestää vuosittain eri paikkakunnilla Asuntomessut-suurtapahtuman. Messut esittelevät rakentamiseen ja asumiseen liittyvää tutkimusta, sen tuloksia ja käytännön sovelluksia näyttäen hyvää esimerkkiä ja konkreettisen vision hyvästä asumisesta niin alan ammattilaisille kuin kuluttajillekin. Suunnittelijoille ja rakentajille messut tarjoavat mahdollisuuden kokeilla uusia ratkaisuja käytännössä; mm. arkkitehti- ja muut aiheeseen liittyvät kilpailut tuovat jatkuvasti esiin uusia ideoita asumiseen.

Aina yhteishanke

Toiminnan organisoi Osuuskunta Suomen Asuntomessut kulloisenkin isäntäkunnan kanssa. Suomen Asuntomessut vastaa messutapahtuman vaatimista yleisöpalveluista, messutekniikasta ja tapahtuman markkinoinnista.

Isäntäkunta vastaa kohteen kaavoituksesta ja kunnallistekniikasta aikataulun mukaan sekä messupysäköinnistä.

Rakennuttajat ja rakentajat vastaavat omien kohteittensa toteutuksesta, rahoituksesta ja messuesittelystä. Yhteistyö on monimuotoista lukuisten organisaatioiden ja yritysten sekä tulevien asukkaiden kanssa.

Suomen Asuntomessujen vuoden 2012 toimintakertomukseen voi tutustua tästä

Suomen Asuntomessujen vuoden 2013 toimintakertomukseen voi tutustua tästä

Suomen Asuntomessujen vuoden 2014 toimintakertomukseen voit tutustua tästä.