Oheiskohteet

Asuntomessuilla Porissa on mahdollisuus tutustua maksutta kolmeen oheiskohteeseen joka päivä messujen ajan klo 10-18. Oheiskohteet ovat Yyterin Virkistyshotelli, Porin Teatteri ja Karhukortteli.

 

Yyterin Virkistyshotelli

1002

Yyterin Hotelli on valmistunut 1974. Suunnittelijoina toimivat arkkitehdit Jan Söderlund ja Erkki Valovirta. Valmistuttuaan hotelli kuului Rantasipi –ketjuun. Hotellia laajennettiin 1990 jolloin hotellin yhteyteen valmistui kylpylä. Uusien omistajien myötä aloitettiin 2017 suunnittelutyö hotellin korottamiseksi kahdella kerroksella. Nykyinen n. 10 000 m2 kerrosala kasvaa laajennuksen myötä lähes 11 000 m2:n.

Hotellin huonekapasiteetti on nykyisellään 112 huonetta. Laajennusosaan valmistuu lisäksi kaksi korkeatasoista sviittiä. Lähes kaikista huoneista on merinäköala.
Hotelli palvelee ympäri vuoden ulkoilijoita, lomailijoita sekä työ- ja kokousmatkailijoita. Yyteri on tunnettu myös tasokkaista esiintyjistään ja viihdeohjelmastaan. Keväällä 2018 hotellin nimeksi vaihdettiin Yyterin Virkistyshotelli.

Seitsemänteen kerrokseen valmistuvat näköalasauna kabinetteineen ja terasseineen sekä lounge ja laaja kattoterassi pergoloineen.  Kuudenteen kerrokseen rakentuvat Sky Bar sekä intiimi ruokaravintola, joiden pöydistä voi ihailla kaunista Yyterin maisemaa ja auringonlaskua. Ruokailu onnistuu myös ulkona. Sviiteistä toiseen tulee poreallas ja toiseen ulkoallas omalle terassille. Kummankin sviitin sängystä on esteetön merinäköala.

 

Porin Teatteri

teatteritalo_1FUJ9980

Porin Teatteri on Suomen vanhin suomenkielinen teatteritalo. Päänäyttämö on rakennettu vuonna 1884. Yhdeksänkymmentä vuotta myöhemmin valmistui teatterin pieni näyttämö uusine tuotantotiloineen. Syksyllä 2017 valmistui teatterin kauan odotettu peruskorjaus, jossa kunnostettiin koko teatteritalo ja upea vanha puoli palautettiin uusrenessanssin aikaiseen loistoonsa.

Asuntomessukävijöitä ja muita vierailijoita palvelee pienen näyttämön ravintola ja terassi anniskeluoikeuksineen. Historian- ja kulttuurinnälkäisille on esillä teatteritalon historiaa ja näytöstoimintaa esittelevä näyttely suuren näyttämön yleisötilojen puolella.

 

Karhukortteli

OTSO-Yökuva-1024x636

Uuden Karhukorttelin tuleva Asunto Oy Porin Otso on ensi kesän Asuntomessujen kolmas oheiskohde. Se on valmistuessaan jouluna 2018 Karhukorttelin kolmas taloyhtiö, josta Asuntomessuilla on nähtävillä valmis 2. kerroksen asunto.

Karhukorttelin talot ja asunnot edustavat kerrostalorakentamisen uusinta teknologiaa. Kaikkien Karhukorttelin taloyhtiöiden on määrä valmistua vuoteen 2023 mennessä. Taloissa on muun muassa kaukoviilennys, lattialämmitys, led-valaistukset, autovapaa sisäpiha ja yleisten tilojen ovet ovat automatisoidut. Taloissa nähdään erilaisia ratkaisuja, kuin mihin on aiemmin totuttu.