NunnaUuni tuo MinunVALOon tunnelmaa uudella takkamallilla

NunnaUuni

Yläkerran takka on asennettu! Ihanan tunnelmantuojan meille toimitti NunnaUuni Oy. Takka on todella kaunis ja simppeli, juuri loftiin sopiva.

NunnaUunin toimitusjohtaja Tuomo Järvinen oli suurena apuna takan valinnassa. Hänen ehdotuksestaan päädyimme uuteen, yksinkertaisen kauniiseen takkamalliin, joka lanseerataan Mikkelin Asuntomessuilla. MinunVALOssa NunnaUunin uuden takkamallin pääsee siis näkemään ensimmäistä kertaa. Sen ääressä kelpaa tunnelmoida ja lämmitellä katsellen ulos Saimaalle suurista ikkunoista. Oikeaa unelma-asumista!

Koska takkamalli on vielä julkaisematta, niin MinunVALOn takka jää vielä tässä kohtaa yllätykseksi. Se nähdään sitten messuilla 😉 Eli tervetuloa kohteeseen 24 Valo-korttelissa! Tässä kuitenkin muutama maistiainen.

Energiatehokkuutta ja testattua luotettavuutta

NunnaUunin uutuustakka on suunniteltu ja testattu täyttämään erityisesti nykyaikaisimmat energiatehokkaan ja tiiviin rakentamisen vaatimukset, joten se sopii MinunVALOon ja MinunLOFTin konseptiin erinomaisesti. Takan voi asentaa ilmanvaihtokoneella varustettuun taloon ilman eri säätimiä. Puu palaa takassa puhtaasti, reiluilla liekillä ja korkeassa kuumuudessa Kultaisen Tulen pesässä.

MinunVALOn takkamalli, kuten kaikki NunnaUunin varaavat vuolukivitulisijat, on testattu varaavan tulisijan testillä CE EN 15250, joka on todenmukaisin tulisijojen testimenetelmä Euroopassa. Siinä savukaasut mitataan koko palamisen ajalta heti puiden sytytyksestä lähtien tulen sammumiseen saakka. Näin varaavissa tulisijoissa haitalliset päästöt ovat testatusti minimissä, eikä ympäristö kärsi savuhaitoista.

Takka ja hormi suunniteltiin kokonaisuudessaan yhdessä NunnaUunin ja Schiedelin kanssa. Schiedelin Anssi Kontinen on ollut asiantuntevana apuna ratkaisuja miettiessä. Schiedelin ja NunnaUunin asentajat hoitivat homman ripeästi ja ammattitaitoisesti. Loistavaa palvelua, kiitos!

Hormi on valmispiippu Premeter Smooth. Upea ruostumaton teräspiippu soveltuu puulämmitteisiin tulisijoihin, joissa hormiliitos on tulisijan päällä. Muotokieli on moderni ja sieleäpintainen. Täysin pannaton ratkaisu sopi myös tila- ja sisustussuunnittelijamme Anita Koposen laatimiin tarkkoihin suunnitelmiin. Premeter Smooth on CE-merkitty tuote, mikä takaa, että merkinnässä ilmoitetut tekniset tiedot on varmistettu ja tuote testattu harmonisoidun tuotastandardin EN 1856-1 mukaisesti. Piippu on testattu CE-merkintätestien lisäksi myös paksummalla 600mm yläpohjaeristyksellä.

Tähän takka- ja hormikokonaisuuteen voi siis taatusti luottaa!

Ajaton muotokieli ja luonnon harmaa vuolukivi

Takkamallia mietittiin yhdessä Anita Koposen kanssa. Tärkeintä oli, että takka istuisi kokonaisuuteen. MinunVALO on tyyliltään, niin sisältä kuin ulkoa, hyvin puhdaslinjainen ja selkeä, joten myös takan piti jatkaa samaa linjaa. Haluttiin ajaton, klassinen ja linjakas malli, joka visuaalisesti linkittyy talon betoni- ja teräspintoihin ja loftmaisuuteen.

Takan muotokieleksi haluttiin yksinkertainen ja suoralinjainen, jotta olohuoneesta tulisi yhtenäinen. NunnaUunin uusi takkamalli edusti kaikkia näitä piirteitä, joten päätös tehtiin nopeasti. Takan aito luonnonkivi, harmaa vuolukivi, ilmentää hienosti tilojen muita pintoja. Koska olohuoneessa huonekorkeus on todella suuri, niin myös hormi on komea näky ja sisustuselementti jo itsessään.

 

NunnaUuni_2

Kotimaista laatua messutaloon

NunnaUuni on Suomen ainoa varaavien täysvuolukivitulisijojen valmistaja. Varaavat NunnaUuni-tulisijat ovat kautta vuosien olleet laadukas ja luotettava valinta, minkä vuoksi NunnaUunin kanssa oli helppo lähteä yhteistyöhön.

Kaikkien varaavien tulisijojen tulipesät ja lämmönvarausrakenteet valmistetaan oman esiintymän vuolukivilajista, jota NunnaUuni kutsuu Mammutti-vuolukiveksi. Sen erinomaiset lämpöominaisuudet on todistettu geologisin tutkimuksin.

Nunnanlahden Uuni -konserni on vakavarainen suomalainen perheyritys, joka on riippumaton ulkopuolisista rahoittajista. Yritys on perustettu vuonna 1982. Tulisijojen valmistuksesta, markkinointi- ja myyntitoiminnoista vastaa vuonna 2007 perustettu tytäryhtiö NunnaUuni Oy. Konsernin päätoimipaikka ja tuotantolaitokset sijaitsevat Juuan Nunnanlahdessa Pohjois-Karjalassa.

Taattua kotimaista laatua siis. NunnaUunin takka on ilo saada MinunVALOon!

Juuri nyt totetutetaan kovaa vauhtia MinunVALOn sisätiloja. Mielenkiintoisia kurkistuksia siis luvassa! Matkassa mukana pysyt tykkäämällä meistä Facebookissa ja seuraamalla InstagramissaBlogiamme lukemalla kuulet aina ensimmäisenä tuoreimmat uutiset. Blogimme löydät omien sivujemme lisäksi myös Asuntomessujen sivuilta.

-Kristiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *