Tilannepäivitys – tiiviyskoe ja Liune-liukuovet

IMG-20170306-WA0000

Terveisiä työmaalta pitkästä aikaa! Viime viikot ovat olleet kiireisiä, ja MinunVALO muuttuu päivä päivältä hurjaa vauhtia ihan oikeaksi kodiksi. Nyt on hyvä hetki taas päivittää työmaan tilannetta. Meillä on mahtava tiimi takanamme, joka jaksaa tehdä pitkää päivää. Iso kiitos siitä!

Tiiviyskoe, jonka tarkoituksena on mitata ulkovaipan ilmavuotoluku, on nyt tehty. Tulokseksi saimme parhaan mahdollisen arvon, eli alle 0,6. Talo on siis tiivis, eikä ylimääräisiä ilmavuotoja ole. Mittaus oli tärkeä osa projektiamme, sillä VTT:n Terve Talo -sertifikaatti on parhaillaan työn alla. Läpäisimme siis tiiviyskokeen helposti!

Viikonlopun aikana saimme kaikki väliseinät valmiiksi sekä ylä- että alakerrassa. Olemme päässeet myös aloittelemaan autotallia, jonka antura valettiin perjantaina. MinunVALOn kokonaisuus autotallia myöten alkaa siis hahmottua.

Liune

Liunen vaivattomat väliseinä- ja sisäkattorangat sekä liukuovet

Halusimme taloon ehdottomasti liukuovet tilansäästämisen ja käytännöllisyyden takia. MinunVALOssa on paljon avaraa ja korkeaa tilaa, joten ovien tuli olla laadukkaita, jotta akustiikka ei kärsisi. Täydelliset liukuovet löysimme Aulis Lundell Oy:tä eli Liunelta, joka toimitti meille koko taloon sisä- ja väliseinämateriaalit sekä sisäkattomateriaalit ja Liune-liukuovet. Toimitussisältö sisälsi kaiken tarvitsemamme, joten mitään ylimääräisiä osia ei tarvinnut hankkia muualta. Aulis Lundel Oy:n myyntipäällikkö Simo Ylä-Peräinen oli heti alusta asti mukana todella asiakaspalvelualttiina. Simo innostui messuprojektistamme heti, ja olemme saaneet häneltä aivan upeaa palvelua. Simon kanssa kaikki on sujunut uskomattoman sujuvasti, mikä tuo helpotusta näin suureen ja tärkeään vaiheeseen.

”Messuprojektista innostuin heti siihen tutustuttuani. Kohde on monin tavoin myös meidän näköinen. Aulis Lundell Oy:n pitkä kokemus teräsrakentamisesta, ja MinunLOFT-kohteiden ajatukset yhdistyvät hienosti. Teräksen pitkäaikaiskestävyys ja rakenneratkaisut ovat markkinoiden parhaat, ja sitä MinunVALO kohteena edustaa mitä suuremmissa määrin. MinunLOFTin osaavan ja innovatiivisen tiimin kanssa on ollut ilo työskennellä alusta alkaen”, kommentoi Simo projektiamme ja konseptiamme.

Liune_katto Liune2

Väliseinäpaketin toimituskokonaisuus on taloudellinen, laadukas ja turvallinen ratkaisu, jonka täydentää Liune Door liukuovijärjestelmä. Anitan suunnitelmien mukaan liukuovet haluttiin koko taloon mattamustina. Liukovien sävyä hiottiin, ja se saatiin juuri sellaiseksi kuin toivoimme. Liunen liukuväliovi on aina kokonaistoimituspaketti, joka sisältää oven, elementin ja karmit. Ihanan vaivatonta!

Liunen sisäkattorankojen rakennusprofiilit on rakennettu teräksestä, ja ne olivat helppoja käsitellä ja asentaa. Teräsprofiileilla saadaan tehokkaasti kestävä rakenne. Teräs on lujaa ja ympäristöystävällistä koko elinkaarensa ajan. Teräs on 100% kierrätettävää myös elinkaarensa loppuvaiheessa. Mittatarkoilla tuotteilla on pieni hukkaprosentti ja korkeatasoinen laadunvarmistus. Muun muassa näistä syistä MinunLOFT-talot perustuvat nimenomaan teräsrakenteeseen. Teräs on kestävä ja monipuolinen, liian vähän hyödynnetty rakennusmateriaali.

Tässä pähkinänkuoressa työmaan kuulumiset tällä kertaa. Projektimme vaiheita seuraat kätevästi tykkäämällä meistä Facebookissa ja seuraamalla Instagramissa. Blogi elää jatkuvasti myös Asuntomessujen sivuilla osoitteessa http://asuntomessut.fi/minunloft/. Lisää MinunVALOsta ja Mikkelin Asuntomessuita voit lukea messutalo-sivultamme.

Aurinkoista viikkoa!

-Kristiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *