Tiivi toi messutaloomme unelmaikkunat

Tiivi_4

Yksi MinunVALOn parhaimmista piirteistä on nyt valmis. Nimittäin ikkunat, joita on messutalossamme runsaasti ja ne ovat todella suuria. Ikkunoiden kautta päästään messutalon nimen ytimeen. Valoa nimittäin tulvii taloon yltäkylläisesti joka suunnasta.

Tiivi ikkunatoimittajana

Ikkunatoimittajaltamme Tiiviltä olemme saaneet asiantuntevaa apua ikkunoiden valinnassa. MinunVALOssa on sekä kiinteitä että avattavia ikkunoita. Avattaviksi ikkunoiksi taloon valittiin Tiivi Kristalli -mallisto, jossa ikkunat ovat kippi-ikkunoita. Kippi-ikkunoissa on monia hyviä puolia perinteisiin ikkunoihin verrattuna, etenkin kun puhutaan suurista ikkunoista. Ne säästävät tilaa ja mahdollistavat helpon ja turvallisen tuuletuksen. Tiivin kippi-ikkunat ovat sivualasaranoituja, eli saranat löytyvät sekä alareunasta että sivuilta. Näin ikkunoissa on kolme erilaista toimintoa: tuuletus-, avaus-, ja kiinniasento. Kahvan kääntämissuuntaa vaihtamalla ikkuna avautuu joko sivulle päin tai kallistuu yläreunasta turvalliseen tuuletusasentoon.

Tiivin kippi-ikkunat noudattavat suomalaisia standardeja ja vaatimuksia äänieristävyydestä, karmisyvyyksistä ja energiatehokkuudesta. Halusimme sekä energiatehokkaan kodin että suuret ikkunat, joten yhtälön kannalta ikkunatoimittajan valinta oli tärkeä.

Teimme asennuksen omalla työporukalla, joten kiitos myös Lasi-Sarangille imukuppien lainasta ikkunoiden asennusta varten. Antti Sarangista, joka on myös MinunLOFTin Maxin hyvä ystävä, oli suuri apu urakassa.

Tiivi_5
Ikkunoiden asennusta ja näkymä olohuoneeseen.

Emme voisi olla tyytyväisempiä MinunVALOn ikkunoihin. Kiitos myös arkkitehtitoimistollemme Petri ja Kaija Eerikäiselle, joka piirsi meille näin upeat ikkunat. Olohuoneessa ikkunoiden korkeus kipuaa 4,5 metriin, ja se on kuulkaa upea näky. Laadukkaat ja tyylikkäät mustat pokat luovat tyylikkään kokonaisuuden sekä kauniin kehyksen upealle järvimaisemalle. Saimme valita useista vaihtoehdoista juuri MinunVALOon sopivan mustan sävyn ja himmeysasteen. Ikkunoita on olohuoneessa kolmeen suuntaan, joten maisemaa riittää. Valo on suuressa roolissa messutalossamme, ja ikkunoiden ansoista myös luonto on kauniisti osa sisätiloja.

Tiivi_3
Anita katselee master bedroomin ikkunasta ihanaa järvimaisemaa.

Messutalomme ovet tulevat myös Tiiviltä, mutta ne asennetaan myöhemmässä vaiheessa. Työmaalla tehdään hommia sen verran vauhdilla, että kolhiintumisvaaran takia ovien asennus tehdään kevään puolella.

Unelma-loft on taas askeleen lähempänä

Ikkunoiden asennus oli tähänastisen rakennusurakan antoisimpia hetkiä. Asennetut ikkunat saavat MinunVALOn tuntumaan yhä enemmän oikealta kodilta, ja hulppean huonekorkeuden ja sen tuoman avaruuden sisäistää kunnolla vasta nyt. MinunVALOsta tulee unelmakoti, se on varmaa. Mielikuvat vievät väkisinkin kauniisiin kesäaamuihin, kun auringon valo lankeaa järven yli sisälle asti. Siinä varmasti kuka tahansa katselisi mielellään Saimaan järvimaisemaa kahvikupin äärellä valon leikkiessä avarissa tiloissa.

Loftimme ottaa nyt isoja askelia eteenpäin nopeasti. Rakennusprojektimme vaiheita seuraat kätevästi tykkäämällä meistä Facebookissa ja seuraamalla Instagramissa. Blogi elää jatkuvasti myös Asuntomessujen sivuilla osoitteessa http://asuntomessut.fi/minunloft/. Lisää MinunVALOsta ja Mikkelin Asuntomessuita voit lukea messutalo-sivultamme.

Antoisaa viikkoa kaikille!

-Kristiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *