Tilannepäivitys – sokkelivalu kunnialla maaliin

sokkelivalu_2

 

MinunVALO nousee Tähtisilmä-tontille hyvää vauhtia. Perustukset ja anturavalu on tehty, ja viime viikon torstaina porattiin maalämmölle paikka 210 metrin syvyyteen. Perjantai oli kuitenkin viime viikon varsinainen kohokohta, nimittäin sokkelivalu urakoitiin silloin valmiiksi.

Päivä alkoi hyvissä ajoin heti aamusta, kun ensimmäiset betoni- ja pumppuautot kurvasivat MinunVALOn tontille. Betoni kokonaisuudessaan tuli meille Mikkelin Betonilta. Hienoa, että pääsimme taas tukemaan paikallista yritystä. Betoniautoja tarvittiin yhteensä yli kuusi, joten vilinää riitti Antellinkadulla! Tämä taisi olla koko Kirkonvarkauden asuntomessualueen suurin betonitoimitus. MinunVALOn sokkelivalua tehtiin ilta seitsemään asti, joten päivä oli todella työntäyteinen. Vaikka päivä oli pitkä, oli se myös erittäin antoisa. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan, eikä taivaaltakaan onneksi satanut vettä tai räntää.

Sokkelivalun muotin teossa käytimme Malthus-muottivälikkeitä, jotka ovat norjalaista uutta teknologiaa. Muottivälikettä voidaan käyttää yhtä hyvin irtolaudoituksessa kuin kasettimuotin kanssa. Malthus-muottivälike on valmistettu 6mm teräksestä (ST 80), ja teräksen mitoitusvetolujuus on 14kN (1400kg). Välike valitaan seinän paksuuden mukaan. Raudoitusverkon seassa on kovetuskaapeleita, joissa käytettiin 40kW sähköä.

sokkelivalu
Työmiehet hommissa. Kuvassa näkyy myös Malthusin teräksisiä muottivälikkeitä.

Raksakameran Enlapser 4K -kamera saatiin myös kytkettyä työmaalle

Viime blogipostauksessamme mainittu Raksakamera on kytketty työmaalle ja toimii hienosti.  Sen avulla seuranta on helppoa verkkopalvelun kautta. Mikäli sinulla on tarvetta työmaaseurannalle, niin vielä ehdit hyödyntämään marraskuun loppuun saakka voimassa olevan tarjouksen. Raksakameran sivuilta saat minunloft-koodilla myös MinunVALOn työmaaseurannassa käytettävästä Enlapser 4K -kamerasta -15% alennuksen.

Hienoa yhteistyötä jälleen kaikilta osapuolilta. Sokkelivalu oli iso urakka, ja se saatiin maaliin kunnialla. Työmaan edistystä on hienoa seurata. MinunVALO alkaa pikkuhiljaa hahmottua Tähtisilmä-tontille. Pian taas lisää työmaan tapahtumista!

Seuraa meitä ja MinunVALOn työmaan tapahtumia blogin lisäksi myös Facebookissa ja Instagramissa @minunloft. Esitteen MinunLOFTista ja messutalo MinunVALOsta löydät täältä. Lisätietoa messutalosta ja Mikkelin Kirkonvarkauden asuntomessualueesta löydät myös Messutalo-sivultamme.

 

-Kristiina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *