Tilannepäivitys – louhintaa ja pihasuunnittelua

pihasuunnittelua

Homma etenee, ja tällä viikolla pääsemme tontin räjäytystöihin! Maankuorinta on jo tehty Tähtisilmä-tontillemme, ja seuraavaksi on siis luvassa louhinta. Tonttimme on haastava rinnetontti, ja MinunVALO rakennetaan kahteen eri tasoon. Louhinnan jälkeen näemme tarkemmin, millaiseen maastoon ryhdymme suunnittelemaan pihaa. Kun louhinta on saatu päätökseen asennetaan maan alle infraputkistot ja käymme myös istutussuunnitelman kimppuun. Rakennusurakka on alkanut hienosti, ja tästä mennään hyvällä fiiliksellä eteenpäin!

Pihasuunnittelua rinnetontille

Pihaa ja erityisesti istutussuunnitelmaa ryhdytään nyt suunnittelemaan tarkemmin. Pihasuunnittelijamme Päivi Avela on tehnyt meille jo pihasuunnitelman luonnoksen, jota lähdemme nyt pohtimaan eteenpäin. MinunLOFTin Noora ja Max tapasivat Päivin viime viikolla tontilla käyden läpi vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Tontti on jokseenkin suuri, mutta piha-alueeksi siitä halutaan vain pieni osa, sillä tarkoitus on pitää piha kompaktina ja helppohoitoisena. Muutamia komeita mäntyjä jätetään reunustamaan pihaa.

Tunnelmaltaan pihasta halutaan rauhallinen ja tasapainoinen. Suunnittelun pohjana ja inspiraationa ovatkin elementit maa, ilma, vesi ja tuli. Talon ympäri asennetaan laatoitus kauttaaltaan, jotta myös ilman kenkiä on mahdollista kulkea talon eri puolille kesäaikaan. Räjäytystöiden ja  louhinnan jälkeen näemme maaston mahdollisuudet lopullisesti, jolloin pääsemme tekemään konkreettisia päätöksiä pihan suhteen. Nähtäväksi vielä jää teemmekö pihalle nurmialueen vai pääsemmekö hyödyntämään komeaa kalliopohjaa.

Messualueen huomioiminen pihasuunnittelussa

Pääsääntöisesti istutuksissa tulisi käyttää alueella luonnostaan viihtyviä kasveja tai alueelle sopvia koristekasveja. Maaperän rehevyys, happamuus ja vesisuhteet tulisi säilyttää ennallaan. Istutukset tulee sijoittaa tontille ottaen huomioon myös katujen näkymäalueet. Pitkäaikaisena tavoitteena on, että alueille leviää alueelle luontaisesti tyypillistä kasvillisuutta muokatuilta tonteilta. Kirkonvarkauden messualueesta muodostuu varmasti kaunis ja luonnollinen kokonaisuus myös pihojen ja istutusten osalta.

pihasuunnittelua
MinunLOFTin Max ja Päivi pohtimassa pihasuunnittelun mahdollisuuksia.

Rakennustyömaalla tapahtuu, ja myös pihasta on muotoutumassa aivan ihana paikka rentoutua. Palaamme pian tarkempiin suunnitelmiin!

Lue lisää messutalo MinunVALOsta täältä, ja tilaa ladattava MinunLOFTin ja MinunVALOn esite kätevästi täältä. Myös Facebookissa ja Instagramissa @minunloft pääset seuraamaan läheltä projektimme etenemistä!

 

-Kristiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *