Tilannepäivitys – työmaalla tapahtuu pian

työmaalla tapahtuu

Kalusto on jo melkein matkalla Mikkeliin, ja kohta aletaan raivaamaan maata messutalo MinunVALOn tieltä! Rakennustöitä ja projektiaikataulua suunnitellaan kovaa vauhtia, ja viimeisiä sopimuksia ja päätöksiä lyödään lukkoon. Helpottava tekijä tässä rakentamisen paperi- ja sopimusviidakossa on nyt ensimmäistä kertaa messualueen rakentamisessa käytössä oleva sähköinen Lupapiste, jossa kaiken voi koota yhteen tarvittaville osapuolille. Näin hommat sujuvat jouhevasti, ja liitteet ja kommentit päivittyvät kaikille reaaliaikaisesti.

Vaikka rakentamaan ei ihan päästykään kesän alussa, kuten alun perin suunniteltiin, on aikaa kuitenkin vielä runsaasti ja aikataulussa pysytään. MinunLOFTin rakennustekniikalla talon perustuksien teon jälkeen teräsrunko sandwich-kevytelementteineen nousee nopeasti säästä riippumatta. MinunVALO tulee olemaan siis hyvässä vaiheessa syksyllä, jolloin tila- ja sisustus- sekä pihasuunnitelmat ovat valmiit. Nopea rakennustekniikkamme tuokin mukavasti joustavuutta aikatauluun näin rakennusvaiheessa.

Ensimmäisenä on luvassa maanraivaustyöt, jotka päästään aloittamaan heti kun viimeiset sopimukset rakennusvalvojan kanssa on tehty. Tonttimme Tähtisilmän sekä muiden Valo-korttelin tontit ovat haastavia kallioisia rinnetontteja, joten raivaustöiden jälkeen perustukset ja valutyöt on tehtävä harkiten. Kun näiden vaiheiden jälkeen pystytetään talon teräsrunko, ollaankin jo pitkällä! Yksityiskohtaisempi työmaaraportointi alkaa blogissamme heti raivaustöihin päästyämme.

Kesän jälkeen alkaa tohina

Kuten tila- ja sisustussuunnitelmien kanssa, myös piha- ja istutussuunnitelmissa päästään askel eteenpäin elokuussa. Istutussuunnitelmien on oltava valmiina syyskuun alussa, joten myös näitä päätöksiä lähdetään pian tekemään. Pihasuunnittelijanamme toimii Mikkelin Puutarhayhdistyksen Päivi Avela, jolla on myös muutama muu messukohde suunniteltavanaan Mikkelin Asuntomessuilla. Ensimmäinen luonnos on tehty, ja tästä jatketaan jalostaen suunnitelmaa aina vain paremmaksi. Ihanalla Anitallamme on paljon mahtavia ajatuksia myös pihaa varten! Palataan näihin suunnitelmiin kesän jälkeen. Kaikkea emme kuitenkaan paljasta, jotta jännitystä riittää messuihin saakka 😉

Aivan tuota pikaa homma siis pyörähtää kunnolla käyntiin, ja Tähtisilmällä alkaa käydä kuhina. Myös täällä pääkaupunkiseudun päässä vauhtia riittää suunnitelmia tehdessä yhdessä mahtavien ammattilaisten kanssa.

Eli super hyvällä fiiliksellä eteenpäin! Seuraa meitä ja MinunVALOn vaiheita blogin lisäksi myös Facebookissa ja Instagramissa @minunloft!

Esitteen MinunLOFTista ja messutalo MinunVALOsta löydät täältä. Lisätietoa messutalosta ja Mikkelin Kirkonvarkauden asuntomessualueesta löydät myös Messutalo-sivultamme.

 

-Kristiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *