Mahtava Mikkeli

Mikkeli

Mikkeli on oiva valinta niin asuinkaupunkina, lomakaupunkina että asuntomessukohteena. Kun kaupunki on sijoittunut Suomen suurimman ja Euroopan neljänneksi suurimman makeavetisen luonnonjärven äärelle, ovat puitteet jo lähtökohtaisesti hienot.

Mikkelin asuntomessualue rakentuu Kirkonvarkauteen, joka on täydellinen paikka omakotitalounelmille. Se tarjoaa Saimaan upeat rantamaisemat ja monipuoliset ulkoilumaastot, mutta on silti keskustan kupeessa palveluiden äärellä. Saimaan rannat ja ainutlaatuinen järviluonto on tuotu ihmisten lähelle monimuotoisten puistojen, lenkkipolkujen, leikkikenttien ja virkistysreittien kautta luonnonmukaisella ja luontoa kunnioittavalla suunnittelulla. Asuinalue tarjoaa ympärivuotiset liikuntamahdollisuudet lenkkeily-, hiihto- ja marjastusmaastojen muodossa, ja läheltä löytyvät myös Annilan Golfkeskus, Ski Tornimäen laskettelukeskus sekä Kaihun frisbeegolf-alue.

Mikkelin palkittu kaupunkikeskusta tarjoaa monipuoliset kauppakeskukset sekä laajan kirjon erikoisliikkeitä ja designia. Lyhyen matkan päästä Kirkonvarkaudesta löytyvät myös koulut ja päiväkodit. Seudulta löytyy runsaasti luomu- ja lähiruoan tuottajia, makunautintoja tarjoavia ravintoloita ja paljon tapahtumia.

Mikkelin Asuntomessut ovat vain yksi osa projektia, jossa kaupunkirakennetta tullaan laajentamaan etelään. Seutua kehitetään luonnon ehdoilla, ja uusia asuinalueita monipuolisine tonttivaihtoehtoineen jalostetaan jatkuvasti. Mikkeliä kehitetään sen asukkaita kuuntelemalla, parantamalla yritysten olosuhteita, huomioimalla lapsia ja nuoria, panostamalla ekologisuuteen ja ekotehokkuuteen sekä laadukkaaseen rakentamiseen. Digitaalisuudessa ja teknologian hyödyntämisessä Mikkeli pyrkii olemaan maan kärkeä.

Upeita maisemia, historiaa, turvallisuutta ja monipuolisia palveluita

Mikkeli on Suomen suurin ja monien mielestä myös se kaunein mökkikunta. Se on Suomen lomapääkaupunki yli 10 000 vapaa-ajan asukkaallaan, eikä ihme. Sijainti lähellä pääkaupunkiseutua tarjoaa lyhyen ajomatkan Suomen kauneimpiin maisemiin Saimaan äärelle, ja muutamassa tunnissa on mahdollista matkustaa myös eksoottisempiin maisemiin Pietariin.

Mikkeli on turvallinen paikka asua, se kehittyy jatkuvasti, palvelut ovat toimivia ja monipuolisia ja kaupungista löytyy myös ammattikorkeakoulu. Tapahtumia, kuten festareita järjestetään usein. On ravit ja jopa Saimaan Juomatehdas, jonka rakentamisessa myös MinunLOFTin emoyhtiö Hemax Welding oli mukana. Visit Mikkelin sivuilta www.visitmikkeli.fi löytyy kattava opas Mikkelin ihmeisiin.

Seutu tarjoaa myös historiaa. Etelä-Savon vanhimmat asuinpaikat sekä Porssalmen kulttuurimaisema Suomen sodan taistelupaikkoineen sijoittuvat Saimaan seudulle. Rannat, puhtaat rantapoukamat ja mänty- ja kuusimetsät huokuvat rauhaa ja kertovat maisemasta ennen kaupunkiasutusta.

MinunLOFTin omistajapariskunnan juuret ulottuvat Mikkelin ja Varkauden seudulle, joten Asuntomessut Mikkelissä sattuivat yrityksen lanseeramisen kannalta täydellisesti.

Kaiken kaikkiaan Mikkeli ja sen seutu Saimaan kupeessa tarjoavat mitä ihanteellisimman paikan olla ja asua. Tutustumaan pääsee loistavasti Mikkelin Asuntomessuilla kesällä 2017!

Lue lisää messutalo MinunVALOsta täältä, ja tilaa ladattava MinunLOFTin ja MinunVALOn esite kätevästi täältä. Myös Facebookissa ja Instagramissa @minunloft pääset kätevästi seuraamaan etenemistämme!

Kuvan lähde www.discoveringfinland.com

-Kristiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *