Oheiskohteemme

img_5934

Kahden vesistöalueen välissä sijaitsevat Mikkelipuisto ja Kenkäveron tunnelmallinen pappilamiljöö ovat kohteita joihin kannattaa ehdottomasti tutustua – joko jo ennen asuntomessualueelle menoa tai sitten päivän päätteeksi. Molemmat kohteet sijaitsevat messureitin varrella ja noin kilometrin päässä messualueesta.

Mikkelipuisto
Mikkelipuistossa on yritysten ja yhteisöjen suunnittelemia ja rakentamia mallipuutarhoja tuotteineen, kasveineen sekä ideoineen. Mikkelipuiston mallipuutarhat ovat erinomainen lisä asuntomessualueen tarjontaan, sillä osa messualueen pihoista jää ainakin jossain määrin luonnontilaisiksi.

Mikkelipuistossa järjestetään myös tapahtumia kuten puistokonsertteja ja ihastuttavasta puutarhamyymälästä voi kotiin ostaa puutarha-aiheisia tuliaisia. Puiston alueella on kaksi leikkipuistoa, kahvila, useita kävelyreittejä, Sup-lautojen vuokrauspiste sekä soutuveneen vuokrausmahdollisuus. Läheisen harjun takana on myös yksi Mikkelin parhaimmaksi kehutuista uimapaikoista hyppytorneineen.

Puistoon pääsee keskusta-alueelta messubussin kyydissä, kevyenliikenteenväylää pitkin tai Mikke-junalla. Junan lähtöpiste on Mikkelin keskustassa, aivan torin kupeessa.

Lue lisää: 
www.mikkelipuisto.fi 

Kenkävero
Kenkäverossa on kestitty vieraita tottuneesti jo vuosikymmeniä, eikä sitä suotta kutsuta yhdeksi Mikkelin matkailun helmistä. Upean päärakennuksen toimiessa pappilana vuoteen 1969, vietettiin sen upeissa saleissa pidot jos toisetkin ja aikoinaan siellä viihtyi vieraita Mannerheimista maamme eturivin kirjailijoihin. Pappilaravintolassa voi tänäkin päivänä aistia historian siipien havinaa maukkaasta ruoasta ja Saimaan järvimaisemista nauttien.

Kenkäverossa on korkealuokkainen myymälä, ihastuttavia puoteja, leivintupa sekä kädentaitajien erikoisliikkeitä. Pihapiirissä on myös vaikuttava hyötykasvipuutarha ja muutamia erikoisuuksia kuten Joulupukin piilopirtti ja eläimiä paijattavaksi.

Kenkäveroon pääsee messubussin kyydissä, kevyenliikenteenväylää pitkin tai messulaivalla joka lähtee Mikkelin satamasta ja kulkee Nonstopina sataman ja messualueen välillä, pysähtyen matkan varrella myös kenkäverossa.

Oheiskohdealue on helposti kaikkien saavutettavissa, sisäänpääsyltään maksuton ja avoinna asuntomessujen aukioloaikoina vähintäänkin kello 10–18.

Lue lisää: 
www.kenkavero.fi