Saapuminen

Asuntomessut järjestetään Mikkelissä hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Messupysäköinti ja linja-autokuljetus
Mikkeliin pääsee helposti valtatie 5 pitkin Helsingin ja Lahden ja Kuopion suunnalta. Jyväskylän suunnalta tie numero 13, samoin kuin Kouvolasta ja Lappeenrannasta. Messuvieraiden pysäköintialue sijaitsee erillisellä alueella Vuolingonkadulla Tuskussa, noin 15 min päässä messualueelta.

Lähin navigaattoriosoite on Vuolingonkatu, Mikkeli. 

Messukuljetuksen aikana  paikalliset oppaat kertovat messupäivän ajankohtaistiedotteet sekä kaupungin muut tapahtumat. Pysäköintialueelle on opastus jokaiselta kaupungin sisääntuloväylältä. Pysäköinti maksaa 10/15 euroa. Alueelta on ilmainen non-stop-bussikuljetus messualueelle ja takaisin.

Menomatkalla  linja-auto pysähtyy pyydettäessä Mikkelin torin kupeessa. Tässä on hyvä mahdollisuus nauttia aamukahvit Mikkelin kuuluisalla torilla!

Paluumatkalla linja-auto pysähtyy automaattisesti oheiskohteiden, eli Mikkelipuiston ja Kenkäveron sekä torin kohdalla.

Pysäköinti maksaa 10/15 euroa
Messuparkin pysäköintimaksu on 10  euroa. Voit ostaa pysäköintilipun etukäteen asuntomessujen lippupalvelusta tai messualueelta lipunmyynnistä. Huomioithan, että pysäköintialueelta lipun osto maksaa 15 euroa – etkä pääse ulos parkista ilman parkkilipun lunastamista!

Messualueen läheisyydessä on tehostettu pysäköinninvalvonta, eikä siellä ole sellaisia tieosuuksia, jonne oman auton saisi helposti maksutta, mutta takseja ja tilausajoliikennettä varten meillä on käytössä messuaikainen osoite, Anttolantie 7, joka ohjaa messusisäänkäynnille.

Keskusta-alueelta kulkee myös maksuton messubussi messualueelle
Myös Mikkelin keskustan ja messualueen välillä kulkee maksuton messubussikuljetus välillä Raatihuoneenkatu-messualue. Nämä linja-autot lähtevät Raatihuoneenkadulta kirjaston edestä.

SE4319_Asuntomessut_kartta_A3_pelkatReitit_v4

Saapumiskartta – Lataa tästä

Messuparkin navigaattoriosoite saattaa ohjata väärään paikkaan
Tämä ei ole todennäköistä, mutta mahdollista. Puhelimesi käyttöjärjestelmä määrittää yleensä sen, mitä karttaohjelmaa käytät. Eri ohjelmat näyttävät siis yleensä eri reittejä riippuen siitä, millainen on puhelimesi käyttöjärjestelmä. Paras tapa löytää perille on seurata tienvarsiopasteita P-alueelle. Navigaattoriosoite on Vuolingonkatu, Mikkeli.

Jos käytät navigointijärjestelmää ja karttaohjelmasi antaa sinulle kaksi vaihtoehtoista reittiä, seuraa sitä joka ohjaa sinut Vuolingonkadulle tien 13 kautta.

Junalla tai linja-autolla Mikkelin keskustaan – messubussilla messualueelle
Mikkeliin pääsee helposti myös junalla tai linja-autolla. Matkakeskus sijaitsee keskustan ytimessä ja sieltä on noin 200 metrin kävelymatka Mikkelin torille. Kirjaston edestä raatihuoneenkadulta  lähtee suora ja maksuton messubussiyhteys messualueelle. Kyyti torilta kestää noin 5 minuuttia. Torin kulmalta lähtee myös Mikke-juna, jolla pääset halutessasi noin kilometrin päähän Mikkelipuistoon (lue lisää sivun lopusta).

Messulaiva
Messulaiva liikennöi Mikkelin satamasta messualueelle ja takaisin. Matka kestää puolisen tuntia ja on taatusti elämys!
Satamassa on noin 200 autopaikkaa ja rajoitettu pysäköintiaika. Jos et saa autoasi satamaan, mutta tahdot tulla laivalla niin voit jättää sen torin alla sijaitsevaan autoparkkiin. Myös julkisilla tulijoilta on lyhyt matka kävelysiltaa pitkin satamaan.

Liput:
12 € / aikuinen / menopaluu
6 €/ lapsi 5-16 v. / menopaluu

Liput tulevat myyntiin varustamon verkkokauppaan lähempänä ajankohtaa. Suosittelemme ostamaan liput etukäteen paikan varmistamiseksi. Ryhmät voivat tehdä varauksia osoitteesta info@roll.fi tai puh. 017-266 2466.

Huom!
Laiva pysähtyy Kenkäverossa aikataulun mukaan. Samalla  risteilylipulla on mahdollista poiketa vierailulla Kenkäverossa, esim. aamupäivällä menomatkalla klo 10.45-12.15 tai iltapäivällä tulomatkalla klo 13.15-14.45.

Messusatama sijaitsee asuntomessualueen sisääntuloportin tuntumassa,  noin 500 metrin päässä. Tulosta aikataulu itsellesi – risteilyaikataulu

Laivassa on kahvila ja baari A-oikeuksin.
Lisätiedot: www.roll.fi/mikkeli 

LaivaAikataulutKarttaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikke-juna kulkee Mikkelipuistoon ja takaisin
Kesällä pääset opastetulle kiertoajelulle Mikke-junan kyydissä päivittäin. Lähtö: Porrassalmenkatu 14, kirjaston kulmalta, josta se ajaa noin 10 minuuttia Mikkelipuistoon.

Aikataulu 9.6.-10.8.2014:

Ma-pe klo. 10, 11, 12, 13, 14.15, 15, ja 16.
La klo. 10, 11, 12, 13 ja 14.
Su klo. 11, 12, 13 ja 14.

Mikkelipuisto sijaitsee noin puolessavälissä Mikkelin keskustaa ja messualuetta. Puistossa on mallipuutarhojen lisäksi pieni kesäkahvila, ihastuttava puoti, useita leikkialueita, vuokrattava soutuvene sekä suppausta. Mikkelipuiston takana sijaitsevalla harjualueella on myös yksi Mikkelin seudun parhaimmista uimarannoista hyppytorneineen. Mikkelipuistosta on lyhyt kävelymatka messualueelle, reilu kilometri.

mikke-juna_sivulle

Kevyenliikenteenväylää pitkin
Voit tulla myös kävellen tai polkupyörällä Suomi 100 -tyyliin viitoitettua kevyenliikenteenväylää pitkin Mikkelin keskustasta. Matkan varrella näet  taidetta ja kauniita kukkaketoja. Reitin varrella sijaitsevat myös ihastuttava oheiskohdealueemme; Mikkelipuisto ja Kenkävero. Matkaa on 3 kilometriä/suunta.

Omalla veneellä
Asuntomessualueen lähettyville rakennettu messusataman laiturikokonaisuus palvelee reittikuljetusten lisäksi myös yksityisveneilijöitä. Kirkonvarkauden messusataman laituriin on tulossa kymmenen venepaikkaa – seitsemän aisapaikkaa ja kolme poijupaikkaa. Kaikki venepaikat ovat maksullisia. Vaihtoaika on klo 17.00. Messusatamasta on 3 kilometrin matka Mikkelin keskustaan. Jos tulet messuaikana, voit hyödyntää messubussien kulkureittiä.

Voit veneillä myös Mikkelin satamaan, jossa on noin kymmenen vierasvenepaikkaa. Mikkelin sataman palveluita ovat jätehuolto, polttoainejakamo, kahvila, wc:t, suihkut, kemiallisen wc:n tyhjennys, septitankin ja pilssiveden imutyhjennys, nostolaituri, laskuluiskat, hätäpuhelin ja moottoreiden huoltopalvelut. Mikkelin torille on satamasta matkaa kävelysillan kautta vain 400 m.

Laivapaikat varataan osoitteesta www.satamapaikka.com

Taksilla /Gotakseilla on kiinteä hina messuvieraille: 

Messuparkki (Tusku) – Asuntomessualue, 20 e
Asuntomessualue – Messuparkki (Tusku), 20 e

Messuparkki (Tusku) – Keskusta, 15 e
Keskusta – Messuparkki (Tusku), 15 e

Matkakeskus – Asuntomessualue, 12 e
Asuntomessualue – Matkakeskus, 12 e

+ 2 e tila-autolisä.

Lisätiedot: www.letsgo.fi

Osta liput ennakkoon ja vältä jonot messuportilla >>

Tervetuloa vieraaksemme!