Saapuminen

Asuntomessut järjestetään Mikkelissä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Opastus on kaikilta kaupunkiin tulevilta valta- ja kantateiltä.

HUOM! Jurassic Rock aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä messualueelle saapumiseen torstaista sunnuntaihin 3.-6.8. Tarkista korvaavat liikennöintireitit täältä.

Huomioithan, että yleisöpysäköinti ei ole messualueen vieressä! Lähin navigaattoriosoite pysäköintiin on Vuolingonkatu, Mikkeli. Yksityinen pysäköinnintarjoaja messualueen lähellä ei kuulu messuorganisaatioon.

suomen-kuva-irrotettu_ei-taustaa

Messupysäköinti ja linja-autokuljetus
Pysäköinti on opastettu valtateiltä:
Helsinki, Lahti ja Kuopio VT5
Jyväskylä, Kouvola ja Lappeenranta VT13
Puumala, Imatra kantatie 62
Pieksämäki kantatie 72

Lataa itsellesi alla oleva saapumiskartta tästä: Saapumiskartta (pdf)

Messuvieraiden pysäköintialue sijaitsee Vuolingonkadulla Tuskussa, noin 15 min päässä messualueelta. Pysäköintialueelle on opastus jokaiselta kaupungin sisääntuloväylältä. Kuljetuksen aikana paikalliset oppaat kertovat messupäivän ajankohtaistiedotteet ja päivän ohjelman.

Näytteilleasettajien, taksien, invakuljetusten, VIP-vieraiden, ryhmien, median sekä tilausajoliikenteen pysäköinti messualueella osoitteessa
Anttolantie 7 tai seuraamalla Press-opasteita. Seuraa tarkemmat opasteet oikeaan pysäköintipaikkaan messualueella. 

Matkailuajoneuvojen pysäköinti on järjestetty messuparkkiin.
Myös motoristien parkki ja varustesäilytys on messuparkissa.
Koiraparkki on messualueella. Koiraparkin tarkemmat tiedot.

Lataa itsellesi alla oleva saapumiskartta tästä: Saapumiskartta (pdf)

Asuntomessut_kartta_A3_NET

 

Bussien aikataulu: Non-stop -kuljetukset messualueelle ja takaisin klo 9:30 – 18:45 (viimeinen bussi messualueelta)

(pidennettyinä aukioloaikoina to 20.7., to 27.7. ja to 3.8. viimeinen bussikuljetus lähtee messualueelta klo 22:30)

Hinta: Bussikuljetus on ilmainen. Pysäköinti maksaa 10/15 euroa. 10 € etukäteen ja messualueelta (lipunmyynnistä, messutoimistosta lipunmyynnin sulkeuduttua klo 17 jälkeen tai Asuntomessujen lippukaupasta verkosta), 15 euroa pysäköintialueelta pois lähdettäessä. Kts. lisäohjeet pysäköintimaksuun alempaa tältä sivulta.

Lähtöpaikat
Kaksi eri bussilinjaa, jotka molemmat kulkevat non-stop:

Messuparkki- keskusta – messualue – keskusta -parkkipaikka (busseissa lukee myös Tusku) klo 9:30 – 18:45

Keskusta (Raatihuoneenkatu, Mikkelin tori) – messualue – keskusta klo 9:30 – 18:45, busseja kulkee n. 15 min välein.

Menomatkalla  parkkipaikalta lähtevä linja-auto pysähtyy pyydettäessä Mikkelin torilla. Tässä on hyvä mahdollisuus nauttia aamukahvit Mikkelin kuuluisalla torilla!

Oheiskohteiden pysäkeiltä ei pääse messualueelle. Paluumatkalla molempien linjojen bussit pysähtyvät automaattisesti oheiskohteiden eli Mikkelipuiston ja Kenkäveron, sekä torin kohdalla.

Sähköautojen latauspaikat
Vuolingonkadun messuparkissa on neljälle sähköautolle (tai ladattavalle hybridille) ilmaiset latauspaikat. Lautauspaikat löydät toisen sisäänajoreitin vierestä. Latauspaikkojen karttapalvelu

sähköautojen latauspisteet


Pysäköinti maksaa 10/15 euroa
Messuparkin pysäköintimaksu on 10  euroa. Voit ostaa pysäköinnin asuntomessujen lippupalvelusta tai messualueelta lipunmyynnistä, klo 17 jälkeen messutoimistosta. Pysäköintialueelta lipun osto maksaa 15 euroa, pysäköinninohjaajat kirjoittavat tällöin maksulapun.

Messualueen läheisyydessä on tehostettu pysäköinninvalvonta ja laajennetut pysäköintikiellot katujen ja teiden varsilla.

Messuparkin navigaattoriosoite saattaa ohjata väärään paikkaan
Ei todennäköistä, mutta mahdollista. Puhelimesi käyttöjärjestelmä määrittää yleensä sen, mitä karttaohjelmaa käytät. Eri ohjelmat näyttävät siis yleensä eri reittejä riippuen siitä, millainen on puhelimesi käyttöjärjestelmä. Paras tapa löytää perille on seurata tienvarsiopasteita P-alueelle. Navigaattoriosoite on Vuolingonkatu, Mikkeli.

Jos käytät navigointijärjestelmää ja karttaohjelmasi antaa sinulle kaksi vaihtoehtoista reittiä, seuraa sitä joka ohjaa sinut Vuolingonkadulle tien 13 kautta.

Junalla tai linja-autolla Mikkelin keskustaan – messubussilla messualueelle
Mikkeliin pääsee helposti myös junalla tai linja-autolla. Matkakeskus sijaitsee keskustan ytimessä ja sieltä on noin 200 metrin kävelymatka Mikkelin torille. Kirjaston edestä raatihuoneenkadulta  lähtee suora ja maksuton messubussiyhteys messualueelle. Kyyti torilta kestää noin 5 minuuttia. Torin kulmalta lähtee myös Mikke-juna, jolla pääset halutessasi noin kilometrin päähän Mikkelipuistoon (lue lisää sivun lopusta).

Messulaiva
Messulaiva liikennöi Mikkelin satamasta messualueelle ja takaisin. Matka kestää puolisen tuntia ja on taatusti elämys!
Satamassa on noin 200 autopaikkaa ja rajoitettu pysäköintiaika. Jos et saa autoasi satamaan, mutta tahdot tulla laivalla niin voit jättää sen torin alla sijaitsevaan autoparkkiin. Myös julkisilla tulijoilta on lyhyt matka kävelysiltaa pitkin satamaan.

Liput:
12 € / aikuinen / menopaluu
6 €/ lapsi 5-16 v. / menopaluu

Liput myynnissä verkkokaupassa www.cruise4.me.
Suosittelemme ostamaan liput etukäteen paikan varmistamiseksi.

Ryhmät voivat tehdä varauksia osoitteesta info@roll.fi tai puh. 017-266 2466.

Huom!
Laiva pysähtyy Kenkäverossa aikataulun mukaan. Samalla  risteilylipulla on mahdollista poiketa vierailulla Kenkäverossa, esim. aamupäivällä menomatkalla klo 10.45-12.15 tai iltapäivällä tulomatkalla klo 13.15-14.45.

Messusatama sijaitsee asuntomessualueen sisääntuloportin tuntumassa,  noin 500 metrin päässä. Tulosta aikataulu itsellesi – risteilyaikataulu

Laivassa on kahvila ja baari A-oikeuksin.
Lisätiedot: www.roll.fi/mikkeli 

LaivaAikataulutKarttaan

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikke-juna kulkee Mikkelipuistoon ja takaisin
Kesällä pääset opastetulle kiertoajelulle Mikke-junan kyydissä päivittäin. Lähtö: Porrassalmenkatu 14, kirjaston kulmalta, josta se ajaa noin 10 minuuttia Mikkelipuistoon.

Mikkelipuisto sijaitsee noin puolessavälissä Mikkelin keskustaa ja messualuetta. Puistossa on mallipuutarhojen lisäksi ravintola-kahvila, ihastuttava puoti, useita leikkialueita, vuokrattava soutuvene sekä suppausta. Mikkelipuiston takana sijaitsevalla harjualueella on myös yksi Mikkelin seudun parhaimmista uimarannoista hyppytorneineen. Mikkelipuistosta on lyhyt kävelymatka messualueelle, reilu kilometri.

mikke-juna_sivulle

Kevyen liikenteen väylää pitkin
Voit tulla myös kävellen tai polkupyörällä Suomi 100 -tyyliin viitoitettua kevyen liikenteen väylää pitkin Mikkelin keskustasta. Matkan varrella näet  taidetta ja kauniita kukkaketoja. Reitin varrella sijaitsevat myös ihastuttava oheiskohteemme Mikkelipuisto ja Kenkävero. Matkaa on 3 km/suunta.

Omalla veneellä
Asuntomessualueen messusataman laiturikokonaisuus palvelee reittikuljetusten lisäksi myös yksityisveneilijöitä. Kirkonvarkauden messusataman laiturissa on 10 venepaikkaa – seitsemän aisapaikkaa ja kolme poijupaikkaa, 15 € / kpl. HUOM: varauksen alkamisaika on varauspäivänä klo 17:00 jatkuen seuraavan päivän klo 16:50: een. Eli varatessasi samana päivänä HUOMIO, että varauksesi alkaa klo 17:00, mutta näkyy varauskalenterissa jo päivän aikana varattuna.

Messusatamasta on 3 kilometrin matka Mikkelin keskustaan. Jos tulet messuaikana, voit hyödyntää messubussien kulkureittiä.

Voit veneillä myös Mikkelin satamaan, jossa on noin kymmenen vierasvenepaikkaa. Mikkelin sataman palveluita ovat jätehuolto, polttoainejakamo, kahvila, wc:t, suihkut, kemiallisen wc:n tyhjennys, septitankin ja pilssiveden imutyhjennys, nostolaituri, laskuluiskat, hätäpuhelin ja moottoreiden huoltopalvelut. Mikkelin torille on satamasta matkaa kävelysillan kautta vain 400 m.

Venepaikat varataan osoitteesta www.satamapaikka.com

Taksilla on kiinteä hinta messuvieraille: 

Taksin tilausnumero 0600 30055

Messuparkki (Tusku) – Asuntomessualue, 20 e
Asuntomessualue – Messuparkki (Tusku), 20 e

Messuparkki (Tusku) – Keskusta, 15 e
Keskusta – Messuparkki (Tusku), 15 e

Matkakeskus – Asuntomessualue, 12 e
Asuntomessualue – Matkakeskus, 12 e

+ 2 e tila-autolisä.

Lisätiedot: www.letsgo.fi

Osta liput ennakkoon ja vältä jonot messuportilla >>

Tervetuloa vieraaksemme!