Saapuminen

Asuntomessut järjestetään Mikkelissä hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Saapuminen autolla

Mikkeliin pääsee helposti valtatie 5 pitkin Helsingin ja Lahden ja Kuopion suunnalta. Jyväskylän suunnalta tie numero 13, samoin kuin Kouvolasta ja Lappeenrannasta. Messuvieraiden pysäköinti sijaitsee erillisellä alueella Vuolingonkadulla Tuskussa noin 15 min päässä messualueelta. Pysäköintialueelta on ilmainen non-stop-bussikuljetus messualueelle ja takaisin.

Pysäköinti maksaa mutta messubussi on ilmainen 

Asuntomessualueella ei ole yleisöpysäköintiä (inva ja tilausajoliikennettä lukuunottamatta). Messupysäköintiin on varattu oma alue Vuolingonkadulta, josta on maksuton kuljetus messualueella. Kuljetus kestää noin 15 minuuttia, jonka aikana paikalliset oppaat kertovat messupäivän ajankohtaistiedotteet sekä kaupungin muut tapahtumat.

Pysäköintialueen navigaattoriosoite on Vuolingonkatu (ilman numeroa).

Messuparkin pysäköintimaksu on 10 – 10,50 euroa riippuen ostopaikasta. Voit ostaa pysäköintilipun etukäteen asuntomessujen lippupalvelusta tai messujen lipunmyynnistä. Pysäköintialueelta lipun osto maksaa 15 euroa etkä pääse ulos parkista ilman parkkilipun lunastamista.

Messualueen läheisyydessä on tehostettu pysäköinninvalvonta, eikä siellä ole sellaisia tieosuuksia, jonne oman auton saisi helposti maksutta.

Kohdetietoluettelo_kartta

Messuparkin osoite
Puhelimesi käyttöjärjestelmä määrittää yleensä sen, mitä karttaohjelmaa käytät. Eri ohjelmat näyttävät siis yleensä eri reittejä riippuen siitä, millainen on puhelimesi käyttöjärjestelmä. Paras tapa löytää perille on seurata tienvarsiopasteita P-alueelle. Navigaattoriosoite on Vuolingonkatu (ilman  numeroa).

Jos käytät navigointijärjestelmää ja karttaohjelmasi antaa sinulle kaksi vaihtoehtoista reittiä, seuraa sitä joka ohjaa sinut Vuolingonkadulle tien 13 kautta.

Yksityiskohtaisempi saapumiskartta – Lataa tästä

Junalla tai linja-autolla Mikkelin keskustaan – messubussilla messualueelle

Mikkeliin pääsee helposti myös junalla tai linja-autolla. Mikkelin matkakeskus sijaitsee keskustan ytimessä ja sieltä on noin 200 metrin kävelymatka Mikkelin torille. Torin kulmalta lähtee suora ja maksuton messubussiyhteys messualueelle. Kyyti torilta kestää noin 5 minuuttia. Torin kulmalta lähtee myös Mikke-juna, jolla pääset halutessasi noin kilometrin päähän Mikkelipuistoon (lue lisää sivun lopusta).

Messulaiva 

Messulaiva liikennöi Mikkelin satamasta messualueelle ja takaisin. Matka kestää puolisen tuntia ja on taatusti elämys!

Messusatama sijaitsee sisääntuloportin tuntumassa,  noin 500 metrin päässä, Kirkonvarkaudensillan eteläpuoleisella ranta-alueella. Laiva pysähtyy Kenkäverossa 4 kertaa päivässä ja lisäksi iltaristeilyllä ke-la. Tulosta aikataulu itsellesi – risteilyaikataulu

LaivaAikataulu

 

 

 

 

 

 

 


Mikke-juna kulkee Mikkelipuistoon ja takaisin 

Mikkejuna kulkee torialueen ja Mikkelipuiston välillä. Mikkelipuisto sijaitsee noin puolessavälissä Mikkelin keskustaa ja messualuetta. Puistossa on mallipuutarhojen lisäksi pieni kesäkahvila, ihastuttava puoti, useita leikkialueita, vuokrattava soutuvene sekä suppausta. Mikkelipuiston takana sijaitsevalla harjualueella on myös yksi Mikkelin seudun parhaimmista uimarannoista hyppytorneineen. Mikkelipuistosta on lyhyt kävelymatka messualueelle, reilu kilometri.

mikke-juna_sivulle

Kevyenliikenteenväylää pitkin 

Voit tulla myös kävellen tai polkupyörällä Suomi 100 -tyyliin viitoitettua kevyenliikenteenväylää pitkin Mikkelin keskustasta. Matkan varrella näet  taidetta ja kauniita kukkaketoja. Reitin varrella sijaitsevat myös ihastuttava oheiskohdealueemme; Mikkelipuisto ja Kenkävero. Matkaa on 3 kilometriä/suunta.

Omalla veneellä 

Asuntomessualueen lähettyville rakennettu messusataman laiturikokonaisuus palvelee reittikuljetusten lisäksi myös yksityisveneilijöitä. Kirkonvarkauden messusataman laituriin on tulossa kymmenen venepaikkaa – seitsemän aisapaikkaa ja kolme poijupaikkaa. Kaikki venepaikat ovat maksullisia. Vaihtoaika on klo 17.00. Messusatamasta on 3 kilometrin matka Mikkelin keskustaan. Jos tulet messuaikana, voit hyödyntää messu-bussien kulkureittiä.

Voit veneillä myös Mikkelin satamaan, jossa on noin kymmenen vierasvenepaikkaa. Mikkelin sataman palveluita ovat jätehuolto, polttoainejakamo, kahvila, wc:t, suihkut, kemiallisen wc:n tyhjennys, septitankin ja pilssiveden imutyhjennys, nostolaituri, laskuluiskat, hätäpuhelin ja moottoreiden huoltopalvelut. Mikkelin torille on satamasta matkaa kävelysillan kautta vain 400 m.

Laivapaikat varataan osoitteesta www.satamapaikka.com

Osta liput ennakkoon ja vältä jonot messuportilla >>

Tervetuloa vieraaksemme!