Mikkeli

travel-mikkeli2

Mikkeli sijaitsee Järvi-Suomen sydämessä Etelä-Savossa, kahden tunnin ajomatkan päässä maamme pääkaupungista. Tämä Saimaan järviseutu on tyynnyttänyt ja ihastuttanut matkailijoita vuosisatojen ajan. Monet ovatkin hankkineet vähintään kesämökin alueelta.

Vuonna 1838 perustetun kaupungin asutushistoria juontaa kivikautisten ihmisten syntysijoille, yli 10 000 vuoden taakse. Maantieteellisen sijainnin vuoksi Mikkeli on aina ollut merkittävä kauppapaikka lähialueen asukkaille.

Päämajakaupunkina tunnettu Mikkeli on myös merkittävä hallinnollinen keskus. Kauppiaista ja sotahistoriasta tunnettu seutu kiinnostaa myös lähiruuan ja luontokohteiden ystäviä ympäri maailman.

Mikkeli on risteysasema, joten tänne on myös hyvät julkisen liikenneyhteydet. Ja mikä parasta, keskustan ihanat kivijalkaliikkeet sekä suurimmat ostoskeskukset sijaitsevat kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Palkittu kaupunkikeskusta on saanut kiitosta myös torin alle sijoitetuista tilavista parkkitiloista joka helpottaa ostosten tekoa – varsinkin jos majoitut keskustan ulkopuolella.

5 vinkkiä onnistuneeseen reissuun: 
1. Muista messukyyti laivalla joko mennessä tai tullessa
2. Oheiskohteemme Kenkävero, Mikkelipuisto ja  Kulttuuritalo Tempo – tuliaisia, ruokaa ja ohjelmaa
3. Mikkelin tori  – keskustan ihanat design-puodit sekä kahvilat
4. Päämaja – tai jalkaväkimuseo – onhan vuosi 2017 suomen itsenäisyyden juhlavuosi!
5. Kesäteatteri Naisvuorella tai Visulahden matkailukeskus

Tilaa oma Mikkeli-info tiedottajaltamme osoitteesta: piia.makila@mikkeli.fi

Tervetuloa meille kylään!

Majoitus: visitmikkeli.fi/majoitus
k
atso mitä suosittelemme Sinulle: visitmikkeli.fi/asuntomessut