Kohde 4, Mäihä Lusto

Puu luo Mäihän tunnelman. Lakea Oy:n puukerrostalo Mäihässä yhdistyvät nykyaikaisen asumisen ratkaisut ja perinteitä kunnioittava puurakentaminen. Puu luo Mäihän tunnelman ja näkyy niin sisällä kuin ulkona luoden rauhoittavaa tunnelmaa.
Mäihän asunnot avautuvat korkeiden ikkunoiden kautta useaan ilmansuuntaan ja Pruukinrannan vehreisiin näkymiin. Suurempien asuntojen käyttömahdollisuutta laajentaa tilava asuntokohtainen ulkotila. Asuntojen sisä- ja ulko-oleskelutilat sulautuvat laajojen lasiaukkojen ja -liukuovien kautta visuaalisesti yhdeksi.
Mäihä toteutetaan CLT-tilaelementtirakentamisen tekniikalla kuivissa ja tasaisissa tehdasolo-suhteissa. Mäihä -puukerrostalo on ympäristöystävällinen runkomateriaalinsa ja toteutustapansa puolesta. Rakennuksen runkorakenne on ristiinliimattu massiivipuulevy, joka on uusiutuva ja hiilidioksidia sitova materiaali.
Mäihässä halutaan esitellä puun käyttöä laajemminkin asumisessa. Puukerrostalon sisääntuloja korostaa uudenlainen, algoritmiseen puuntyöstömenetelmään perustuva graafinen puuverhous. Näyttelyhuoneistoissa on messujen aikana esitteillä suomalaista puuhuonekalumuotoilua parhaimmillaan. Mäihä löytyy messualueen pääportin läheisyydestä.