Kohde 13, Jämerä Samsö

Jämerä Samsön yksilöllinen suunnittelu on lähtenyt siihen muuttavan perheen tarinasta, tarpeista ja toiveista. Arkilogistiikka ja lasten tilat sijoittuvat alakertaan, kun taas yläkerta on rauhoitettu yhdessäololle ja kiireettömälle ilmapiirille, jossa voi hengähtää ja nauttia metsän ja järvimaiseman välittömästä läsnäolosta. Perheen mieltymys skandinaaviseen tyyliin näkyy kodin sisustustyylin rouheana, mutta raikkaana, selkeänä ja toiminallisuutta korostavana kokonaisuutena, jossa materiaalit, struktuurit ja värit ovat harkittuja. Ripauksen ylellisyyttä arkeen tuo pihaan sijoittuva uima-allas. Talon julkisivut ovat väriltään hiekan paahteiset, ympäröivään havumetsään sointuen. Lasitukset mahdollistavat tilavien terassien lähes ympärivuotisen käytön. Rakennuttajaperhe on päätynyt Jämerä-kivitaloon mm. sen hengittävän ja paloturvallisen, päästöiltään M1-luokan rakennusmateriaalin vuoksi.