Maasta nousi Kotikontti

20161215_124111_resized

 

Ihmetellä vaan täytyy, miten kuudessa viikossa talo voi nousta maasta täyteen korkeuteensa ja katto saada pään päälle. Kotikontti kun on rakennettu paikanpäällä tontilla.

20161211_135217_resized

Kolme, neljä Mammuttikodin miestä ovat ahertaa kuin muurahaiset pesässä, pystyttäen tulevaa kotiamme ammattitaidolla. Kiitos teille, olette loistavia!

Taas vaan täytyy maallikon ihmetellä, kuinka nopeasti rungot pystytettiin, kattotuolit nostettiin, tuulensuojalevyt asennettiin ja ulkolaudoituskin naulattiin. Kaikki sujui kuin tanssi vaan, näin ulkopuolisen silmin ainakin. Ikkunat tuottivatkin sitten päänvaivaa, mutta siihen otettiin nosturi avuksi ja joukko miehiä pinnisteli painavien ikkunoiden kanssa. Itse en tuolloin edes uskaltanut olla tontilla katsomassa operaatiota. Yksi ikkuna kun painoi vaivaiset 650 kg että kyllä nykyäänkin ovat miehet rautaa…

20161205_120638_resized

 

Ihmetellä vielä pitää, mitä kaikkea sitä täytyy päättää ja kuinka monta asiaa pitää pohtia. Vaikka itse ei neljään viikkoon ole vasaraa tai kirvestä tontilla heiluteltu, tuntuu että on ollut täysityö ”paperi” hommissakin. Tämä on ollut hyvää aikaa suunnitella asioita eteenpäin ja varmistaa että kaikki palaset loksahtavat kohdilleen. Carsonin yhteistyökuvion kautta, on monien tarjouksien saattaminen eteenpäin helpottanut kovasti työtämme. Olemme tavanneet monia ammattilaisia, joilta olemme saaneet hyvää tietoa tämän päiväisistä ratkaisuista, niin elektroniikan tai saunaratkaisuidenkin osalta. Asuntomessurakentajana on ollut ilo saada tavata alansa ammattilaisia ja kuulla kiinnostavista uusista ratkaisuista.

Nyt on jatkettu uurastamista sisätiloissa, tästä lisää seuraavassa blogissa, jossa rakentaja rajut paljastavat todellisen raksaelämän arjen….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *