Neljän viikon aikaansaannos

20

Mitä kaikkea tarviikin tehdä, ennen kuin päästään siihen vaiheeseen, että Mammuttikoti pääsee pystyttämään pre cut taloamme.

————————————————————————————————————————————————

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neljä viikkoa sitten menimme raivaamaa tontille ne alueet joihin taloa ei tule, siinä toivossa, että se voidaan säilyttää luonnon tilassa. Näinhän ei kuitenkaan käynyt, mutta ihana ajatus kuiteskin. Seuraavaksi kaivinkone tuli ja otti pintamaat pois, jotta päästään tekemään talon pohjia.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ensimmäisenä tehtiin anturalankut ja valu sitten. Ei muuta kun harkot tilaukseen ja muuraamaan sokkelia. Nyt pihalle ilmestyi jo betonimylly ja kauheen suuressa peräkärryssä iso tankillinen vettä, laastin tekoa varten. Noheva timpurimme piällysmies Upa mäiski harkkoja päällekkäin, kun apupojat Otto ja Juuso väänsivät laastia minkä kerkesivät.

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuntui uskomattomalle missä koroissa olimme? Tästä vajaa metri korkeammalle tulee oikea lattiakorko. Luulin jo, että Upa oli sisääntulon muurannut umpeen, no ei sentäs. Mihin tämä kaikki työ häviää….maan alle vai? Niin kai, mutta kaikki pitää tehdä silti hyvin ja tarkasti.

Seuraavana laitettiin sisäpuolelle styroksit ja patolevyt ulkopuolelle. Tässä vaiheessa oli jo putkimiehet käyneet vetämässä vesiputket ja salaojat kaivettu talon ulkopuolelle.

Tänä ilta kaivinkone tuotiin tontille. Saa nähdä mitä huomenna tapahtuu?

Yö nukuttiin ja aamu sarasti utuisessa tihkusateessa. Kun menimme tontille aamulla seiskalta, oli kaivinkone jo työn touhussa. Sitten alkoikin täys tohina…… Hiekkaa, harausta, styroksia, ja toinen kerros samalla lailla. Vauhti oli kova, mutta työn jälki näkyi heti. Täytyy vain ihmetellä miten ammattitaitoinen kuski hallitsee niin loistavasti, niin ison kaivurin?

 

 

 

NYT ON SAATU NÄKYVÄÄ AIKAAN vaikka kaikki jääkin näkymättömiin….  Kun päivä oli päättynyt, rakennustyömaamme näytti ihan erilaiselle kuin aamulla, saatika neljä viikkoa sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *