Nimet korttelien takana

Nimet korttelien takana

Jokaisen korttelialueen tontit on nimetty ennalta valitun teeman mukaan. Teemat ovat liittyneet maastoon, valaistusolosuhteisiin ja historiaan.

Kirkonvarkauden asuntomessualue muodostuu neljästä tonttikokonaisuudesta – Suomi, Aamu, Valo ja Onni.

SUOMI on metsää ja järveä ja ne kuuluvat olennaisesti näiden korttelien luonteeseen. Kahden puistomaisen metsän välissä veden lähellä on hyvä asua ja olla yhteydessä luontoon. Tonttien nimien teemana ovat metsien ja järvien eläimet.

AAMU koostuu omarantaisista ja kallioisista tonteista, jotka aurinko valaisee komeasti noustessaan Saimaan takaa. Korttelin merkittävin piirre rannan lisäksi on maastonmuoto, niinpä se on päätynyt tonttien nimien teemaksi. Nimien antamisessa on pyritty huomioimaan jokaisen tontin ominaispiirteet.

VALO on lähellä rantaa, kallioleikkauksen ja rantareitin välissä, jolloin tontit kylpevät valossa aamuisin. Auringonvalo on tärkeää kasvulle. Niinpä alueen tonttien nimien teemana ovat Saimaan rantojen huvila-alueiden puutarhojen kasvit. Nimet on valinnut Mikkelin kaupunginpuutarhuri, kansainvälisiä palkintoja työstään saanut Viljo Muuronen.

ONNI muistuttaa meitä siitä, miten rikkaita olemme. Meillä on puhtaita järviä ja metsiä, elämme rauhallisessa maassa ja meillä on toisemme. Korttelin tonttien nimet perustuvat rikkauksiin.

Tonttien nimet korttelialueineen ovat

SUOMI
Ahven, Norppa, Hauki, Sammakko, Joutsen, Hanhi, Orava, Karhu, Kettu, Hirvi ja Siili

AAMU
Niemi, Kukkula, Sola, Rinne ja Laakso

VALO
Pohjanneito, Syreeni, Hortensia, Jasmike, Kuusama, Angervo, Ruusu ja Tähtisilmä

ONNI
Kulta, Hopea, Platina, Timantti, Rubiini, Smaragdi, Topaasi, Opaali, Safiiri ja Helmi

SUOMI, AAMU, VALO ja ONNI sijoittuvat Savon synnyinseudulle minkä kertoo korttelialueiden ensimmäisten kirjainten yhdistelmä S-A-V-O.

Tämän artikkelin kirjoitti:
Mikkelin asuntomessutoimiston projektipäällikkö Heikki Manninen.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *