Rakentamisen aikaiset teemat

801-10-C14_kesa_OK_muokattu

Kaupungin keskeinen asuntomessuihin liittyvä tavoite oli ja on edelleen luoda uusi houkutteleva asuinalue, joka muodostuu tiiviiksi osaksi nykyistä kaupunkirakennetta.  Samalla halusimme sen olevan eurooppalainen edelläkävijä tulevaisuuden asuinalueesta. Alueelle toteuttavien hankkeiden tuli ilmentää rakentamisaikaisia teemoja, jotka kaikki ovat osaltaan vaikuttaneet asuinalueen viihtyisyyteen. Teemoiksi valikoitui 4 kokonaisuutta, joiden kanssa aluetta lähdettiin työstämään:

KAIKKI KUNNOSSA Ihminen on kokonaisuus, jonka osien on oltava kunnossa jotta tunnemme olomme terveeksi. Valinnat asumisessa vaikuttavat henkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiimme. Mikkelin asuntomessuille etsittiin rakentajien ratkaisuja, joilla tuetaan edellä mainittuja osa-alueita.

UUSIUTUMINEN Asuntomessualue sijoittuu Savon synnyinseudulle. Kirkonvarkauden historia ulottuu kivikautisesta asutuksesta nykypäivään. Alue uusiutuu ja rakentaminen sen mukana. Haimme innovatiivisia ratkaisuja, joilla hyödynnetään uusiutuvia materiaaleja, energiamuotoja, luonnonympäristön säilymistä tai jotka tukevat ihmisen uusiutumista eli lepoa.

SAIMAA, JÄRVI, VESI Saimaan rannalla asuessa ei voi välttyä upeista maisemista, joten toivoimme rakentajilta luovaa otetta teeman esiintuomisessa. Esimerkkeinä teeman soveltamisesta ovat sisustuselementit, vettä säästävät ratkaisut, pihasuunnittelu sekä maiseman hyödyntäminen rakennusten sijoittelussa.

KUSTANNUSTEHOKKUUS Rakentajat pystyivät halutessaan panostaa kustannustehokkuuteen rakentamisen tai rakennuksen elinkaarikustannusten suhteen. Haimme erityisesti Onni-kortteliin ratkaisuja jotka tukevat kustannustehokkuuden toteutumista.

Kirjoittajana messutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *